Горња Пискавица: Клизиште на два метра од домаћинства!

ATV
Горња Пискавица: Клизиште на два метра од домаћинства!

Бањалука - Активирало се још једно клизиште на подручју Бањалуке, овај пут у Горњој Пискавици. Одрон је дошао на око два метра од куће брачног пара Ожеговић.

Радован и Славица живе у страху да ће остати без куће и кроз сузе причају да су све што имају уложили у своје домаћинство. Двориште и велики број садница буквално им је прогутала земља.

"Оно што је за нас био рај на земљи, сада се претворило у нашу најгору мору”, причају Ожеговићи.

"Нити спавамо, нити бивамо у кући, не помишљаш да си гладан, да си жедан. Ситуација је алармантна код нас”, каже Радован Ожеговић.

"Немаш ни ријечи, ни снаге. Читав свој живот, све што си имао у животу, то си у своју кућу уградио, уложио и мучио се и сада да изгубиш преко ноћи… То, не дај Боже никоме доживјети”, испричала је Славица Ожеговић.

Ожеговићи су због посла морали да оду у Словенију, а сада када су се вратили да уживају у пензионерским данима, страхују за кров над главом. Умјесто у новоизграђеној кући, приморани су да живе у помоћном објекту, с минималним условима.

Клизиште које се прије седам дана активирало у Горњој Пискавици је мирне, пензиоерске дане брачног пара Ожеговић претворило у бесане ноћи. Животну уштеђевину су уложили у ову кућу, а сада им све то пред очима нестаје.

Вјештак је био на увиду и рекао је да клизиште, ипак, не угрожава кућу. Међутим, Радован каже да не може бити миран. Поручује да ће наставити тражити помоћ, јер сам не може санирати начињену штету. Из Градске управе поручују да је надлежна инспекција била код Ожеговића, а тек након што вјештак понуди техничка рјешења, они ће имати могућност да санирају клизиште у потпуности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана