Горња Пискавица и даље без воде: Багери на терену, мјештани најављују протесте

М. С.
Горња Пискавица и даље без воде: Багери на терену, мјештани најављују протесте

БАЊАЛУКА - Више од 1.000 мјештана Горње Пискавице већ 20 дана муку мучи са несташицом воде за пиће усљед тропских врућина. У сриједу увече град је послао багере како би била настављена изградња водовода, али мјештани и даље тврде да то није рјешење, те да ће, уколико њихов проблем не буде ријешен, организовати протесте испред Градске управе.

Савјетник градоначелника за економска питања Бојан Кресојевић казао је за "Глас Српске" да је град ставио на располагање адекватна рјешења која су у његовој надлежности.

- Спремни смо да им, у домену цивилне заштите, допремимо воду у цистернама. Послали смо допис "Водоводу" са приједлогом да размотре равномјерне редукције потрошње и допрему воде у оквиру њихових надлежности - казао је Кресојевић и додао да је изградња препумпне станице са резервоаром на Клупама почела.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горња Пискавица Горан Кнежевић рекао је да становници још не виде никакво рјешење.

- Уколико не буде нађено алтернативно рјешење, нећемо сједити скрштених руку, ићи ћемо протестовати пред Градску управу. Довожење цистерни са водом није начин да се заташка овај проблем - рекао је Кнежевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана