Горња Пискавица без воде током екстремних врућина

СРНА
Горња Пискавица без воде током екстремних врућина

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић данас је на позив мјештана Горње Пискавице обишао то насеље које више од седам дана нема воде на температури ваздуха која достиже и 40 степени Целзијусових, те позвао градоначелника Драшка Станивуковића да изађе пред људе и да објашњење.

Нинковић је рекао да мјештани Горње Пискавице немају воде ни за себе, али ни за животиње за које је потребно и до 70 литара дневно, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Он је истакао да мјештани кажу да је највећи проблем што им из "Водовода" не стиже конкретан одговор зашто нема воде и када ће је бити, те да постоје сумње да је вода намјерно заврнута.

- Како би се напунили неки базени или други системи, постоје сумње да је вода заврнута. Прије двије године урађен је водоводни систем посебно за Горњу Пискавицу, а они данас немају воду, поручио је Нинковић.

Он је навео да је стално на терену, те замолио градоначелника Бањалуке и директора "Водовода" да изађу пред људе и објасне им шта се дешава у читавој Бањалуци.

- Уколико немају одговоре и не умију, нека се повуку и пусте неког ко умије да ријеши проблем, нагласио је Нинковић.

Мјештани Горње Пискавице најавили су блокаду пута за Бронзани Мајдан уколико се проблем са водоснабдијевањем не ријеши у наредних неколико дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана