Гориво појефтинило, мјесечне карте нису

Ј. П.
Гориво појефтинило, мјесечне карте нису

Бањалука - Снижења цијена карата у јавном градском превозу неће бити, јер цијена горива није пала за 15 одсто, колико је према анексу уговора потребно да би до снижења дошло, рекао је начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

- Сваког 10. у мјесецу узимамо просјечне цијене горива са пет различитих пумпи у граду. На основу њих вршимо анализу да ли је дошло до смањења или повећања цијене горива од 15 одсто. Уколико јесте, тада цијена карата расте или се смањује - рекао је Новаковић.

Додао је да не зна за колико тачно процената је снижена цијена горива, али је она испод 15 одсто, те за сада нема промјена у цијени мјесечних карата у јавном градском превозу.

Из Градске управе су раније рекли да је анексом уговора дефинисано да се сваки мјесец до 10. прати цијена горива, те да уколико дође до корекције цијене горива за минимално 15 одсто, у року од три дана мора бити одржан састанак на којем ће се разматрати промјена параметара који утичу на формирање цијене карата, те евентуална корекција цијена. Од јануара цијена горива снижена је за око 25 фенинга по литру, а цијена евродизела достигла је вишегодишњи минимум од 1,33 до 1,39 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана