Годишњим концертом КУД-а Свети Сава: Прикупили 2.500 КМ за дјецу са аутизмом

Ј. П.
Годишњим концертом КУД-а Свети Сава: Прикупили 2.500 КМ за дјецу са аутизмом

Бањалука - Културно-умјетничко друштво "Свети Сава" још једном је показало своје хумано лице јер је 2.500 КМ прикупљених на годишњем концерту који је у суботу навече одржан у Спортској дворани "Обилићево" поклонило Удружењу за аутистичну дјецу "Дјеца свјетлости".

На деветом годишњем концерту и петом по реду који је био хуманитарног карактера наступило је свих 320 чланова овог друштва. Дворана је била пуна, а концерт је пратило више од 500 посјетилаца.

- Важно је да смо испунили своју мисију хуманости. Публика је премијерно видјела игре из  околине Гњилана, које нам је поставио солиста београдског Националног ансамбла "Коло" Дејан Чубрило. Ово је први пут да нисмо имали госте. Током двочасовног концерта извели смо велики број игара и пјесама из нашег репертоара, а можемо се похвалити и да је већина ношњи које носимо из нашег фундуса - рекао је секретар КУД-а "Свети Сава" Дамир Јованић.

Члан КУД-а Љубиша Џанан каже да је публика фантастично реаговала на све игре.

- Ипак, највећи аплауз измамили су наши најмлађи чланови. Програм је био разноврстан. Извели смо игре из гламочког и грмечког краја, као и са Мањаче. Тако смо наставили све до југа Србије, па смо концерт завршили шопским играма. Бурни аплаузи и овације су нам биле најдража награда - испричао је Џанан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана