Годишњи концерт умјетничког друштва „Свети Сава“ 11 новембра

ГС
Годишњи концерт умјетничког друштва „Свети Сава“ 11 новембра

БАЊАЛУКА - Културно умјетничко друштво „Свети Сава“ из Бањалуке одржаће годишњи концерт 26.11.2022. године у СД „Обилићево“, у 19 сати.

Као гости на концерту наступиће КУД „Седмица“ из Србије који ће се представити играма из околине Жагубице и Играма са Баније.

На концерту ће наступити све секције нашег друштва које ће се представити кореографијама из Крајине и играма из Србије.

На овогодишњем концерту премијерно ћемо извести кореографију „Игре војвођанских Мађара“ кореографа Радојице Кузмановића који је дао велики допринос у очувању националног идентитета нашег народа.

Значај бављења фолклором препознали су и родитељи који све више уписују дјецу да играју и изучавају своју традицију, али не треба заборавити и значај социјалног дружења дјеце са својим вршњацима којег је у последње вријеме све мање због утицаја интернета и кориштења друштвених мрежа.

Због великог интересовања од септембра ове године покренули смо групу узраста од четири до шест година која тренутно броји 22 члана и који ће премијерно наступити на концерту.

Карте за концерт могу се купити на дан концерта на билетарници СД „Обилићево“ или у просторијама ОШ „Свети Сава“ на Лаушу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана