Годишњи концерт КУД “Пискавица”: Играју за хуманост

Ј. Са.
Годишњи концерт КУД “Пискавица”: Играју за хуманост

БАЊАЛУКА - Годишњи концерт Културно-умјетничког друштва “Пискавица” биће одржан у суботу, 28. октобра, а сав приход од улазница и прикупљених прилога биће додијељен породици Шешић за лијечење дјечака Андреја како би направио своје прве самосталне кораке

У Друштвеном дому Пискавица на годишњем концерту ће се представити фолклорне секције и народни оркестар КУД “Пискавица”, а гости концерта ће бити ЗКУД “Браћа Толеви” из Ђевђелије (Сјеверна Македонија) са којима КУД “Пискавица” обиљежава 20 година сарадње и пријатељства.

Како су навели из овог друштва, овогодишњи концерт је хуманитарног карактера.

Подсјећамо, КУД “Пискавица” је основан 2002. године и ради у истоименом живописном поткозарском мјесту Пискавица. Друштво броји око 150 чланова свих узраста и професија (ученици, студенти, радници и пензионери) који раде у више секција. Имајући у виду да је КУД “Пискавица”  једно од најактивнијих друштава, чији се посебан значај огледа у чињеници да дјелује у руралној средини и на тај начин покреће културна збивања овог мјеста, али и промовише изворно културно насљеђа широм свијета, град подржава рад овог удружења. Поред редовне подршке, град је у протеклом периоду уредио и позорницу у Пискавици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана