Годишњи концерт КУД-а “Чајавец”круна успјешне сезоне

И. Б.
Годишњи концерт КУД-а “Чајавец”круна успјешне сезоне

Бањалука - Културно-умјетничко друштво (КУД) “Чајавец” ће у недјељу, 22. децембра, годишњим концертом под слоганом “Оро се вије крај манастира” окончати веома успјешну и садржајну 67. сезону и дати допринос обиљежавању 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве.

- Програм је посебно припремљен и прилагођен тематици концерта, а публика ће имати прилику да види и двије нове кореографије, као и неке кореографије које дуго нису виђене на сцени - истакао је умјетнички руководилац “Чајавца” Љубиша Удовичић.

Више од 100 чланова извођачког, припремног и ветеранског састава, уз пратњу народног оркестра, кроз игру и пјесму представиће кореографије из БиХ и Србије.

- Програм ће бити прилагођен текстом, обичајима и кореографијама духовном и традиционалном заједништву српског народа, који његује обичаје и културну баштину подручја БиХ и Србије - изјавио је секретар КУД-а Драшко Адамовић.

Он је додао да је иза “Чајавца” веома успјешна и садржајна сезона коју су, између осталог, обиљежила и два нова пројекта, “Фолклорна инклузивна секција” и “Ветеранско коло”, подржани од града. КУД “Чајавец” освојио је ове године два прва мјеста на фолклорним смотрама Савеза аматерских КУД-ова Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана