Глигорић: Воља Бањалучана се мора поштовати

ГС
Глигорић: Воља Бањалучана се мора поштовати

БАЊАЛУКА- Бањалучки Градски одбор Социјалистичке партије Српске /СПС/ инсистира на усвајању просторног плана Бањалуке јер се измјенама регулационих планова погодује искључиво инвеститорима, и то на штету саобраћајне инфраструктуре, простора за игру дјеце и паркинга, изјавио је предсједник Градског одбора СПС-а Саша Глигорић.

"Мјесто за изградњу вртића се тражи као игла у пласту сијена, а небодери ничу као печурке. Све ћемо урадити да се са мртве тачке покрене усвајање просторног плана за Бањалуку. Грађани из различитих насеља су са правом рекли `не` небодерима и бетону и воља Бањалучана мора да се поштује", истакао је Глигорић.

Он је рекао да Градски одбор СПС-а подржава све који су са разлогом устали против урбанистичког прецртавања Бањалуке и стоје на располагању за даље дјеловање.

Иако је прошло више од три године од најаве градоначелника Драшка Станивуковића о новом урбанистичком плану за који је тврдио да доноси нови концепт развоја Бањалуке у наредних 20 година, те да ће са тим стратешки важним документом јасно бити дефинисане зоне и план грађења, од цијеле приче није остало ништа, осим мртвог слова на папиру, саопштено је из СПС-а.

У саопштењу се подсјећа да је Станивуковић тврдио да ће један од елемената урбанистичког плана бити "очување природе и зелених површина, те мјеста за одмор и рекреацију", те наводи да смо данас сви свједоци да се бетонизација Бањалуке одвија као никада раније. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана