Главна улица у центру Бањалуке два дана пјешачка зона

В. П.
Главна улица у центру Бањалуке два дана пјешачка зона

Бањалука - Главна градска улица, Краља Петра Првог Карађорђевића, биће за викенд претворена у пјешачку зону у којој ће грађани моћи слободно да се крећу, а малишани играју. Градска управа је на овај начин жељела да промовише здрав начин живота, екологију и одрживи развој града. Потврдио је то в.д. начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

- Саобраћај ће бити забрањен за сва возила од хотела "Босна" до улице Марије Бурсаћ у суботу од 18 часова до понедјељка  у четири часа. Ријеч је о експерименталном затварању улице, а одлука да ли ће то прећи у традицију да се викендом пјешаци стављају у први план биће донесена након ове акције - казао је Сандић.

Најавио је да ће у том времену бити бесплатан паркинг у зони улице Краља Петра Првог Карађорђевића као и у јавној гаражи у Видовданској улици.

- Аутобуси који саобраћају тим дијелом улице Краља Петра Првог Карађорђевића биће преусмјерени у Видовданску и Книнску улицу - рекао је Сандић.

Напоменуо је да се овом активношћу и најављеним системом изнајмљивања бицикала Бањалука јасно опредјељује за промоцију и развој немоторизованог саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана