Главна улица пјешачка зона сваког викенда до септембра

В. П.
Главна улица пјешачка зона сваког викенда до септембра

Бањалука - Улица Краља Петра Првог Карађорђевића биће пјешачка зона сваког викенда до септембра. Овај експеримент ће прерасти у сталну праксу која ће се сваке године спроводити пет мјесеци, од априла до септембра.

Потврдио је то в.д. начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

- На основу досадашњих искустава треба очекивати да Градска управа донесе одлуку којом ће дијелом главне градске улице, од хотела "Босна" до улице Марије Бурсаћ, бити забрањен саобраћај до 1. септембра сваког викенда. Након тог датума одлучићемо шта ће бити идуће године, али не вјерујем да ће бити донесена другачија одлука од садашње - казао је Сандић.

Нагласио је да сви показатељи говоре да нема препрека да та саобраћајница викендом буде мјесто за пјешачење и друге рекреативне активности. 

- Јавност је ову иницијативу града позитивно оцијенила и најважније је да нисмо регистровали гужве, оптерећења или загушења саобраћаја у центру - додао је Сандић.

Напоменуо је да се овом активношћу град јасно опредјељује за промоцију и развој немоторизованог саобраћаја, те промоцију здравијег начина живота.

Од 1. јула, на иницијативу градских власти, сваког викенда дио улице Краља Петра Првог Карађорђевића претвара се у  пјешачку зону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана