Гласовима опозиције усвојен дневни ред Скупштине града

A. С.
Гласовима опозиције усвојен дневни ред Скупштине града

БАЊАЛУКА - Недолазак 11 одборника већине у Скупштини града Бањалука довео је у питање одржавање 38. редовне сједнице, а гласовима четири опозициона одборника усвојен је дневни ред данашње сједнице.

Градоначелник Игор Радојичић коментарисао је недолазак појединих одборника и истакао да ни он, а ни Градска управа не могу да ураде пуно у таквој ситуацији, јер сваки мандат је лични и одборници њиме слободно располажу.

- Сједници нису присуствовали потпредсједник Милан Милаковић, одборници Маринко Умићевић, Момчило Антонић, одборница Сњежана Кутлешић-Стевић и јос пар појединаца, али ови именовани су свој изостанак најавили - казао је Радојичић.

Опозициони одборници Александар Петковић и Саша Лазић коментарисали су и недолазак великог броја одборника на сједнице одбора који, према њиховим ријечима, тиме показују неодговорност и непоштовање према грађанима.

- Данас смо расправљали о најважнијем документу за једну заједницу, о буџету града који припада грађанима, а на одбору за финансије од седам чланова појавило се само четири, од чега су два била за, а два против приједлога. И на данашњој сједници није присуствовало 11 одборника, што је показатељ озбиљности и ове већине и самог буџета - казао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана