Гимназијалци на Олимпијади метропола

Ј. Ш.
Гимназијалци на Олимпијади метропола

Бањалука - Ученици Гимназије учествоваће на другој Олимпијади метропола која се одржава од 3. до 10. септембра у Москви.

Тим поводом градоначелник Игор Радојичић уприличио је јуче пријем за средњошколце који ће се представити на овом престижном такмичењу.

- Бањалука је почаствована позивом градоначелника Москве да учествује на Олимпијади знања заједно са неким од највећих градова свијета. Наша омладина ће се тамо наћи у друштву вршњака из Берлина, Пекинга, Њу Делхија, Београда и других свјетских престоница. Град Бањалука је, поред тога што је позитивно одговорио на позив градоначелника Москве, уједно суорганизатор и суфинансијер одласка наших ученика у Русију. Желим нашим дјевојкама и момцима много успјеха на Олимпијади, али и да на достојанствен начин представе наш град, Гимназију и Републику Српску - поручио је градоначелник бањалучким гимназијалцима.

На Олимпијади ће учествовати осам ученика Гимназије, из области математике, физике, информатике и хемије. Један од њих је и ученик трећег разреда Гимназије Филип Бештић, који ће се такмичити у области хемије.

- Захваљујем школи и Градској управи јер су помогли да идемо у Москву. Учинили смо све да се што боље спремимо и вјерујем у добре резултате - истакао је Бештић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана