Фудбалске чаролије као на Копакабани

И. П.
Фудбалске чаролије као на Копакабани

Бањалука - Сунце, пијесак, мајстори са фудбалском лоптом и бучна публика претходна два дана учинили су да водени парк "Аквана", гдје је одржан турнир у фудбалу на пијеску у оквиру "Љета на Врбасу", личи на најпознатију бразилску плажу Копакабану.

Најуспјешнији међу 18 пријављених екипа био је тим СДС - Борик који је у финалу побиједио екипу АК 47 резултатом 2:1, док је треће мјесто припало Кафе-бару "Ангело" Старчевица.

- Презадовољни смо турниром и самом организацијом. Уз доста среће стигли смо до тријумфа, поготово у полуфиналу гдје смо на пенале прошли даље - рекао је члан побједничке екипе Дарко Пијетловић.

Чланови другопласираног тима након финала нису крили разочарање, али су истакли да је најбитније дружење.

- Ово нам је био изазов да пробамо играти на пијеску и могу рећи да је много незгодно - казао је члан тима Алекса Бојић.

Директор Асоцијације за спорт и рекреацију која је суорганизатор "Љета на Врбасу" Владимир Куваља није крио одушевљење јер је ово први овакав турнир на овим просторима.

- Презадовољни смо одзивом екипа јер нисмо очекивали да ће их се оволико пријавити. Изузетан квалитет је приказан. Имали смо неколико изузетних учесника међу којима је и голман репрезентација Србије У14 и У15 Никола Ћетковић. Терен је пет метара ужи и краћи од ФИФА терена за свјетска првенства, а наредне године план је да се прошири и да турнир буде пријављен међународној федерацији и да уђе у календар такмичења - рекао је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана