Фондација “Го фар” помаже угроженом становништву: Сваки корак води до оброка више

Маја Станојевић
Фондација “Го фар” помаже угроженом становништву: Сваки корак води до оброка више

БАЊАЛУКА - Хуманитарна фондација “Го фар” (Go far) до сада је активираном апликацијом за скупљање хуманитарне помоћи прикупила више од 12.000 КМ за социјално угрожене становнике Бањалуке.

Директорица “Го фар” фондације Мирјана Тепшић апеловала је на све љубитеље природе и рекреације да покажу хуманост те да пјешачењем допринесу обезбјеђивању корице хљеба за оне којима је помоћ заиста неопходна.

- Сваки појединац након што преузме и стартује апликацију има прилику да за сваки преходани километар обезбиједи једну КМ коју ће Фондацији да уплате компаније чланице “Infinity” групације која је наш оснивач – поручила је Тепшићева.

Према њеним ријечима, прикупљени новац иде за помоћ и подршку Градској организацији Црвеног крста, Удружењу “Мозаик пријатељства”, Дјечијем дому “Рада Врањешевић”, Организацији “СОС Дјечија села” и Удружењу “Нова генерација”.

Према њеним ријечима, план је да раде на три фронта и то кроз фондове за младе таленте, јавне кухиње и помоћ дјеци.

Секретар Градске организације Црвеног крста Жељкица Илић рекла је за “Глас Српске” да им ова хуманитарна акција много значи и да се нада да ће се овом приликом укључити и друге компаније да донирају средства како би помогли рад ових организација.

- Новцем које нам Фондација “Го фар” буде донирала, планирали смо да  обезбиједимо намирнице за јавну кухињу. Дио новца ћемо издвојити и за подјелу пакета социјално угроженим вишечланим породицама у приградским насељима. Ради се о породицама којима је хитно потребна помоћ, а које се не хране у јавној кухињи - казала је Илићева.

Према њеним ријечима, ове седмице ће ићи у набавку прехрамбених и хигијенских пакета које ће дијелити онима којима је и најпотребније.

Предсједник Удружења “Мозаик пријатељства” Мирослав Субашић истакао је да је задовољан и срећан због ове хуманитарне акције која ће много значити за њихову јавну кухињу “Оброк љубави”.

- Планирамо да дио новца усмјеримо на рад и спремање оброка у јавној кухињи “Оброк љубави”, а дио новца ћемо издвојити за изградњу првог социјалног предузећа и остварење наших циљева - казао је Субашић.

Како каже, ова фондација је велика ствар, јер ће на овај начин многи хумани људи рекреацијом обезбиједити кору хљеба за угрожене суграђане.

- На овај начин ће многи грађани бити активнији, а при томе ће својом активношћу и сваким пређеним кораком у природи помоћи људима којима је заиста неопходна помоћ - рекао је Субашић.

Подјела новца

Према ријечима Мирјане Тепшић већ ове седмице намјеравају да подијеле новац институцијама са којима сарађују.

- Након хуманитарне трке која ће се одржати у Сарајеву, ми сматрамо да ће бити прикупљено око 15.000 КМ које ћемо подијелити. Наш план је да свака институција за почетак добије по 3.000 КМ те да на тај начин подстакнемо људе и компаније да се што више укључе у ову хуману акцију - казала је Тепшићева

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана