ФК Борац посвађао владајућу коалицију

В. Поповић, С. Амиџић
ФК Борац посвађао владајућу коалицију

Бањалука - Финансирање спортских колектива, као и Технолошки бизнис парк, који је требало да постане Пословна зона Рамићи, посвађао је одборнике владајуће коалиције Савеза независних социјалдемократа (СНСД), Демократског народног савеза (ДНС) и Социјалистичке партије (СП) па је сједница Скупштине града, која је била заказана за данас, одгођена до даљег!

Одборник ДНС-а у Скупштини града Ненад Шибаревић је потврдио да је у самом СНСД-у било несугласица у вези са програмом о расподјели новца за клубове који је једногласно прихватио Савјет за спорт, а приједлог који је требало да се нађе пред одборницима је потписао градоначелник Слободан Гаврановић.

- Одборници СНСД-а су тражили да буде скинута та тачка, јер нису били задовољни појединостима из документа који је усаглашаван три мјесеца. Проблем је финансирање Фудбалског клуба Борац, јер је требало да добије више новца од предвиђених 200.000 марака. По нашем мишљењу, програм финансирања спорта је праведан и први пут омогућава контролу додијељеног новца - рекао је Шибаревић.

Додао је да су све странке владајуће коалиције имале примједбе на тачке дневног реда које су се односиле на Технолошки бизнис парк, који је требало да прерасте у Пословну зону.

- Одређени одборници коалиције нису били задовољни мјерама штедње и побољшања пуњења буџета и тражили су да овај документ буде повучен и дорађен - навео је Шибаревић.

Замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а Драшко Илић рекао је да је, према његовим информацијама, сједница одгођена зато што је одсуство најавио већи број одборника.

- Разлог одгађања није одбијање одборника коалиције да подржи документа на дневном реду - казао је Илић.

Састанку владајуће коалиције на којем је донесена одлука о одгађању сједнице Скупштине града нису присуствовали представници опозиције, мада и они имају свој став о томе.

Одборник СДС-а Миленко Јаћимовић сматра да разлог за одгађање засједања градског парламента није одсуство одборника, већ неслагање у владајућој коалицији.

- Требало је да одлучујемо о важним питањима за функционисање и развој града као што су одлуке о грађењу и уређењу земљишта - рекао је Јаћимовић.

Слично мишљење има и одборник ПДП-а Зоран Талић.

- У посљедње двије и по године се показало да не постоји уопште сагласност коалиционих партнера, а цијену плаћају грађани. То се поготово односи на одлуке о грађењу, чије усвајање грађани жељно очекују, јер би се град подијелио на шест зона и тиме би градња у појединим случајевима била повољнија - навео је Талић.

 Саопштење

Одсјек за односе са јавношћу града саопштио је јуче да је сједница Скупштине града одгођена на приједлог клубова одборника Савеза независних социјалдемократа, Демократског народног савеза и Социјалистичке партије.

- Разлог за одгађање сједнице је то што већина одборника неће моћи присуствовати сједници - стоји у саопштењу овог одсјека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана