Фитнес центри замијенили плаже

Јана Кезић
Фитнес центри замијенили плаже

БАЊАЛУКА - Након уживања на градским купалиштима, те са завршетком годишњих одмора и распуста, бројни Бањалучани се већ традиционално враћају у теретане и фитнес центре, а међу посјетиоцима је све више особа у зрелијим годинама.

Ово су потврдили тренери у градским теретанама и фитнес центрима, који истичу да су капацитети попуњени чак 90 одсто.

У фитнес студију “Фит соба” потврдили су за “Глас Српске” да је ово период када се пуне сале и тражи термин више.

- Са почетком школе, почиње и омиљени период за тренирање па су са престанком високих температура и годишњих одмора сале све пуније - рекли су у “Фит соби”.

Сваке године је, како кажу, случај да се у овом периоду рекреативци враћају својој рутини.

- У нашем студију бројније су жене, што не значи да мушкараца нема, али старосна граница је помјерена па је све више оних који у зрелијим годинама постају свјеснији бенефита бављења спортом - казали су у овом фитнес студију. 

Додали су да су због посла и обавеза најпопуларнији поподневни термини тренинга па су они углавном и попуњени, што значи да простора за нове термине нема.

- Све више се препознаје значај физичке активности и здравог начина живота. Много је оних којима је континуитет на тренинзима у сали постао саставни дио живота, а позитивно јесте то што је све више младих који тренирају током цијеле године - рекли су у “Фит соби”.

Слична ситуација је и у “Олимпија фитнес центру” (Olympia Fitness Centar), гдје истичу да су посљедњих дана велике гужве.

- Почела је школа, а полако се враћају и студенти у град па се теретане, традиционално, сваке године у ово доба пуне - рекли су у овом фитнес центру и додали да су капацитети готово попуњени.

На тренинге се, како кажу, у мало већем проценту јављају мушкарци.

- Прије је било пуно више мушкараца него жена, а сада је то скоро изједначено. Осим тога, имамо све више чланова у зрелијим годинама, јер су људи почели мало више да воде рачуна о здрављу - рекли су у “Олимпија фитнес центру”.

Додали су да ће цијене чланарина бити мало повећане, јер су већи трошкови.

У фитнес центрима наглашавају да се људи не крећу много па је бављење спортом све неопходније како бисмо сачували здравље.

Стрес

Драгана Радовић каже да јој је повратак у теретану након љета био тежак, али да ће воља све то превазићи.

- Свјесна сам да је физичка активност кључна за здравље па сам одлучила да се вратим у свој фитнес студио. Тренинг је савршен начин да се ријешимо свакодневног стреса, али и дружимо - рекла је Радовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана