Филму о Бањалуци прва награда у Португалији (ВИДЕО)

ГС
Foto: Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука

КАЛДАС ДЕ РАИЊА - Промотивни филм о туристичким потенцијалима Бање Луке, "Разгледница из Неодољиве", освојио је прву награду за промоцију туристичке дестинације у области урбаног туризма на 16. АРТ&ТУР Интернационалном фестивалу туристичког филма у Португалу.

Филм је креиран од стране Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука, ЈУ Туристичке организације града Бања Лука и Града Бања и у њему су приказани туристички капацитети руралних и урбаних подручја града.

"За нас је освајање ове престижне награде од изузетног значаја из неколико разлога, а посебно из тог што је велики број учесника из разних земаља спознао да је Бања Лука заиста интересантна и да има велики број активности, те смо сигурни да ће управо сви они одлучити да у што скорије вријеме обиђу град на Врбасу", рекла је савјетница градоначелника Валентина Аничић која је присуствовала фестивалу који се сматра једним од десет највећих фестивала из области туризма и документарног филма на свијету.

"Надам се да ћемо и даље наставити са различитим активностима промовисања Бање Луке као пожељне туристичке дестинације на различитим манифестацијама" додала је Аничић.

Циљ креирања филма је била  промоција и представљање града Бањалуке свијету, како би се допринијело томе да што више људи из свих крајева свијета овај филм погледа и у њему је учествовао и велики број удружења грађана, спортских колектива и угоститељских субјеката.

Ове године на фестивалу је учествовало око 300 учесника из различитих земаља свијета, и изненађујуће велики број учесника ван Европе: из Јужне Америке, Африке и Азије. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана