Дјечији карневал показао креативност најмлађих: Пилићи, гусари и медузе продефиловали парком

Катарина Шапоња
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Пилићи, бубамаре, медузе и гусари само су неки од пажљиво осмишљених костима који су уз осмијехе малишана у петак красили парк “Младен Стојановић”, гдје је уприличен Дјечији карневал.

Више од 600 дјеце из бањалучких вртића и основних школа, маскираних у маштовите костиме, окупило се да би кроз игру, музику и плес заједно прославили радост дјетињства. Једна весела бубамарица, не кријући своје узбуђење, рекла је да једва чека да плеше са другарима и да мами и тати покаже све шта су спремали у вртићу.

- Једва чекам да дође ред на моју групу и да наступамо, а плесаћемо уз пјесму “Заклео се бумбар” - рекла је ова дјевојчица.

Посебне симпатије посматрача побрала је група малишана маскирана у јунаке цртаног филма “Флинстонс”, који су се појавили са специјалним возилом, репликом аутомобила из каменог доба, што је додатно уљепшало њихов наступ.

Енергичним плесним покретима група пилића из вртића “Звјездица” никога није оставила равнодушним. Њихово завидно плесно умијеће најбољи је показатељ колико су се трудили током припрема. Васпитачица ових малишана Дариа Мишић Кесер открила је да су се за карневал вриједно спремали око мјесец дана.

- Дјеца су веома срећна што имају прилику да плешу, маскирају се, вјежбају кореографије и били су послушни током припрема за овај дан - казала је Мишић Кесер.

Програму се придружио и градоначелник Драшко Станивуковић, који је истакао да је ово један од нових догађаја на који је Бањалука поносна.

- Важно нам је да наш град буде весео и да организујемо догађаје који ће окупљати наше породице, а велики број дјеце, родитеља и бројних грађана на овом догађају најбоља је потврда да заиста радимо праву ствар - истакао је Станивуковић.

Он је додао да је значајно и то што су учесници Дјечијег карневала и разна удружења, међу којима и дјеца са потешкоћама у развоју чиме овај догађај добија и свој инклузивни карактер.

 

.

Учесници

Дјечији карневал су обогатила и разна удружења, укључујући и дјецу са потешкоћама у развоју, што овом догађају даје инклузивни карактер. Потпредсједница Центра за едукацију и рад са дјецом и омладином “Мис” Бањалука Ивана Радмановић истакла је да се нада да ће из године у годину правити све боље и све веће карневале. 

- На данашњем Дјечијем карневалу имамо велики број група и више од 600 дјеце, због чега Бањалука посебно сија - казала је Радмановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана