Фестивал филма “Висла” у Дому омладине: Чари Пољске пред публиком

Ј. К.
Фестивал филма “Висла” у Дому омладине: Чари Пољске пред публиком

БАЊАЛУКА - Удружење Пољака Бањалука у сарадњи са организацијом “Висла” из Варшаве, организује Фестивал пољских филмова “Висла”, који ће бити одржан у Дому омладине од 24. до 26. октобра.

Из удружења је саопштено да се програм фестивала састоји од најновијих филмова који су већ освојили срца не само пољских, већ и страних гледалаца.

- Филмски екран неће приближити гледаоцима само предивна дјела, него и саму Пољску, богат крајолик земље и шаренило њених становника. Управо у биоскопу се испреплећу као у калеидоскопу забавне и горке приче, узбудљиве и застрашујуће, мистичне и историјске, саркастичне и оне без ироније, понекад пуне успјеха, а понекад болног пораза - истакао је организатор Фестивала, Данијел Ковч и додао да ће гледаоци имати прилику да виде нове филмске дебије аутора који већ имају богату колекцију награда.

Ковч, који је предсједник бањалучког Удружења Пољака, је рекао да ће за сва три дана трајања фестивала улаз бити бесплатан те позвао све заинтересоване да присуствују филмским пројекцијама.

Програм фестивала укључује најбоље пољске продукције посљедњих година, које су освојиле признање не само међу домаћом, већ и страном публиком.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана