Фестивал „Дјечија земља“ на Тргу Крајине: Дефиле малишана у костимима најдражих јунака ФОТО

Ј.Ст.
Фестивал „Дјечија земља“ на Тргу Крајине
Foto: Д. Поздеровић | Фестивал „Дјечија земља“ на Тргу Крајине

БАЊАЛУКА -У оквиру обиљежавања манифестације „Недјеља дјетета“, данас се одржава фестивал „Дјечија земља“, који је почео свечаним дефилеом малишана бањалучких предшколских установа.

Манифестација је отворена свечаним дефилеом малишана из предшколских установа, који су били обучени у костиме својих омиљених јунака, са Трга Крајине до Народног позоришта Републике Српске и назад.

Пети по реду фестивал организовала је Queen Estrada у сарадњи са бањалучким Центром за предшколско васпитање и образовање, а под покровитељством Владе Републике Српске.

Учесници фестивала су Арт трупа „Хаос Аниматори” из Новог Сада, Дјечији ансамбл КУД „Чајавец”, Вокални атеље „MaMa Vox ”, Дјечији хор „Врапчичи”, Дјечији едукативни центар „Дајте нам шансу - Звјездице”, те 26 бањалучких вртића, односно малишани  узраста четири, пет и шест година.

- Циљ нам је да направимо догађај који је препознатљив и којем ће се радовати дјеца и родитељи- -рекао је власник Queen Estradе Зоран Ђурић.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић каже да су се ове године потрудили  да привуку пажњу свих грађана.

-Поента је да фокус буде на дјеци, да им обезбједимо сва права која су им загарантована Конвенцијом о правима дјетета, да покажемо како је дивно бити дијете -казала је Куртиновићева.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана