Ево колико у Бањалуци данас кошта прасеће и јагњеће печење

ГС
Foto: Илустрација

Цијене јагњећег и прасећег печења у Бањалуци не престају да расту, па ако данас одлучите да се почастите, килограм јагњетине у популарним ресторанима платићете минимум 50 марака, док за најјефтинију прасетину морате издвојити 33 марке.

Сезона празника је почела, у Бањалуку полако долази велики прој гостију који су жељни домаћих специјалитета, а један од првих је свакако печење. Због високих цијена живе ваге, многи Бањалучани одлучују се на куповину печења на килограм, умјесто читавог прасета или јагњета, па је потражња висока.

Сви који се одлуче почастити овим специјалитетима, у бањалучким ресторанима и печењарама платиће рекордне цифре, јер су прасеће и јагњеће печење никада скупљи, пише БЛ портал.

Када је ријеч о печеној јагњетини, свима на ум падају култни ресторани „Орхидеја“ и „Мај Веј“, који су по овом специјалитету препознатљиви како домаћим тако и страним гурманима. Ипак, ове године осим одличног укуса, гурмани ће свакако запамтити и високу цијену, јер килограм овог деликатеса кошта 50, односно 55 марака. Да поскупљења не престају потврђује и чињеница да је печење у јуну, када се БЛ портал такође распитивао за цијене, коштало 45 марака у оба ресторана.

Поред јагњетине, поменути ресторани у понуди имају и свјеже прасеће печење, које у „Орхидеји“ кошта 40, а у „Мај Веју“ 45 марака.

Уколико сте љубитељи прасећег печења, нешто јефтиније можете проћи у бањалучким печењарама. Тако килограм прасећег печења у печењари „Царство“ кошта 38 марака, док ћете у печењари „Прагње“ килограм прасетине платити 33 марке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана