Ево ко се крије иза бањалучких билборда са средњим прстом

GS
Foto: NN

На улицама Бањалуке данас су осванули билборди у којима се открива порука која је посљедњих дана скренула пажњу многих пролазника на улицама.

Билборди на којима је истакнут средњи прст са порукама "Контролиши се мало", "Не одбијај да прегледаш тестисе" и "Између 15 и 39 година најчешћи тумор код мушкараца је тумор тестиса", имали су само један циљ, а то је да се скрене пажња на здравље мушкараца и самопреглед тестиса.

Иза ове кампање стоји удружење "Супербрке" из Бањалуке који већ 10 година успјешно организују акцију Мовембер која има управо за циљ да се прича о овом проблему, али и да се направи хуманитарна акција како би се помогло најугроженијим пацијентима.

"Супербрке" у новембру настављају са бројним активностима на које су многи бањалучани сигурно смо већ навикли те на њиховим мрежама или на wеб сајту можете испратити сва дешавања за ову десету по реду акцију.

"У сарадњи са адвертајзинг агенцијом Оватион из Београда урадили смо ову занимљиву кампању која је сасвим сигурно скренула пажњу и послала јасну поруку мушкарцима. Ова сјајна екипа је исту кампању пласирала и у Београду како бисмо постигли регионалну видљивост и сматрамо да смо у томе успјели. Ово ништа не би било изводиво без наших партнера који су нам обезбједили бројне локације на ЛЕД екранима и билбордима у Бањалуци, али по цијелој БиХ и који су препознали значај овог проблема када је здравље мушкараца у питању", казали су из удружења "Супербрке" из Бањалуке.

"Супербрке" у новембру настављају са бројним активностима на које су многи бањалучани сигурно смо већ навикли те на њиховим мрежама или на веб сајту можете испратити сва дешавања за ову десету по реду акцију, јављају Независне

Подсјећамо, Мовембер је глобални покрет који се одвија сваког новембра, а циљ му је нагласити важност мушког здравља. Покрет се прво појавио у Аустралији прије 20 година, а у међувремену је прерастао у глобалну иницијативу која мотивише мушкарце да пусте бркове као симбол свијести и подршке мушком здрављу. Мовембер подстиче мушкарце да буду проактивни у погледу свог здравља, што у пракси значи одлазак на редовне прегледе како би се рано откриле и успјешно лијечиле болести, као и отворен дијалог о менталном здрављу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана