Ево како ће радити кафићи и ноћни клубови у Бањалуци за вријеме празника

ГС
Ево како ће радити кафићи и ноћни клубови у Бањалуци за вријеме празника

БАЊАЛУКА- Угоститељски објекти, осим оних у стамбеним зградама, од данас до 15. јануара могу радити дуже у односу на уобичајено радно вријеме.

Сви угоститељски објекти, укључујући и објекте смјештене у стамбено-пословним објектима колективног становања могу радити у неограниченом радном времену 1. јануара, 2. јанура, 7. јануара и 14. јануара.

У остале дане наведеног периода, угоститељски објекти искључиво смјештени ван стамбено-пословних објеката колективног становања могу радити у радном времену дужем у односу на радно вријеме прописано Одлуком о радном времену и то ресторани, угоститељски објекти за исхрану и пиће и угоститељски објекти за пиће од 7 ујутру до 1 часова радним данима и од 7 ујутру до 2 часа навече петком и суботом.

Када су у питању угоститељски објекти којима је додијљен знак квалитета “златна кашика”, радно вријеме је од 7 часова ујутру до 2 часа навече радним данима и од 7 часова ујутру и 3 часа навече петком и суботом.

Ноћни клубови током празника имају скроз другачије вријеме. Они радним даном раде од 19 часова навече до 4 часа ујутру, а викендом од 19 часова до 4 часа ујутру.

У свадбеним салонима радно вријеме је од 7 часова до 4 сата по ноћи.

У наведеном периоду угоститељски објекти, смјештени у стамбено-пословним објектима колективног становања,  раде у складу са радним временом прописаним Одлуком, и то од 7 до 23 часа, радним данима и викендом (петак и субота).

Угоститељски објекти смјештени у стамбено-пословним објектима колективног становања, којима је додијељен знак квалитета „златна кашика“ раде од 7 до 24 часа, радним данима, а од 7 до 1 час, викендом (петак и субота).

Закључак је донесен на захтјев Занатско-предузетничке коморе регије Бањалука, ради указане потребе за дужим радом угоститељских објеката, у вријеме новогодишњих празника, преноси Српска.инфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана