“Електрокрајина”: Позив купцима да очитају потрошњу електричне енергије

А. Ј. Р.
“Електрокрајина”: Позив купцима да очитају потрошњу електричне енергије

БАЊАЛУКА - ЗП “Електрокрајина” а.д. Бањалука наставља са примјеном ванредних мјера на смањењу директних контаката са купцима електричне енергије с циљем спречавања ширења вируса корона.

У складу са тим “Електрокрајина” позива купце електричне енергије да у периоду од 29. априла до 2. маја 2020. године обаве очитавање потрошње електричне енергије и податке о томе, уз навођење наплатног броја који се налази на рачуну за електричну енергију, доставе путем једног од понуђених комуникацијских канала:

• бесплатна инфо линија 0800 50 116

• вибер број 066 711 490

• е-mail: [email protected]  

На интернет страници предузећа www.elektrokrajina.com  купци могу пронаћи упутство за очитање дигиталног бројила и правилну доставу података.

- За мјерна мјеста за која не буду достављени подаци од стране крајњег купца примјењиваће се механизам израчуна потрошње на основу утрошене електричне енергије из одговарајућег периода у претходној години, како је то прописано одредбама Општих услова за испоруку и снабдијевање електричном енергијом - наводе из “Електрокрајине”.

У саопштењу је истакнуто да ће коначна количина испоручене електричне енергије бити утврђена након стицања услова за приступ мјерном мјесту, чиме ће сва неслагања бити коригована у наредном периоду да купци не би били оштећени.

Из “Електрокрајине” напомињу да наведене мјере примјењују искључиво због заштите здравља купаца и радника предузећа, у складу са одлукама и препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације и Управе “Електропривреде Републике Српске”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана