Економска школа у Бањалуци реновирана уз помоћ ресорног министарства

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић посјетила је данас бањалучку Економску школу којој је ресорно министарство донирало 33.000 КМ за реновирање школског простора и савремено опремање кабинета.

Тривићева је истакла да је ова школа добила потпуно опремљен информатички кабинет гдје ће ученици одређених профила моћи да стичу и практична знања са одређеним софтверима.

"Потреба тржишта рада, усклађивање наставних програма и планова, али и усклађивање практичне наставе је примарно за средње образовање и ово је један од примјера како је могуће искористити школски простор у корист ученика", рекла је Тривићева новинарима.

Она је похвалила што је школа направила стимулативно, али и сигурно окружење за ученике, посебно оне који путују до кућа и који ће вријеме док чекају превоз моћи да проведу у школском објекту, а не на улици или у граду.

Тривићева је најавила да ће Министарство наставити да улаже у опремање школа, обуку наставног кадра и наставак дигитализације, те да су већ направљени планови за наредну годину који ће бити реализовани у складу са буџетским могућностима, с обзиром на тешку ситуацију узроковану пандемијом вируса корона.

Директор Економске школе Соња Томаш Мискин рекла је да је школа, осим новог информатичког кабинета, направила и кабинет за стране језике гдје ће ученици моћи да изучавају француски, енглески и њемачки језик.

"Замијењена је вањска столарија, подови, санирани су зидови и направљен је простор у којем ученици могу проводити слободно вријеме или учити", навела је Мискинова.

Ученица четвртог разреда Економске школе Сара Жарић захвалила је руководству школе и ресорном министарству што су им омогућили да имају нове опремљене учионице, кабинете и кутак за дружење и да школу гледају као другу кућу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана