"Еко топлане" успјешно прошле кроз процес ресертификације : Пословање у складу са ISO стандардима

Маја Станојевић
"Еко топлане" успјешно прошле кроз процес ресертификације : Пословање у складу са ISO стандардима

БАЊАЛУКА - Након вишемјесечних припрема и едукације тима за имплементацију стандарда, "Еко топлане" су успјешно прошле кроз процес ресертификације и још једном потврдиле да посједују квалитет пословања усклађен са међународним ISO стандардима, саопштено је из овог предузећа.

- Осим ресертификације за раније уведене ISO стандарде 9001:2015, ISO 14001:2015 и ISO 45001:2018 за управљање квалитетом, животном средином, безбједношћу и здрављем на раду, "Еко топлане" су добиле и сертификат система менаџмента према међународним стандардима ISO 50001:2018 за управљање енергијом - казали су из "Еко топлана".

Додали су да су чланови тима "Еко топлана" задужени за имплементацију стандарда за управљање енергијом оспособљени да даље проводе активности према акционом плану у правцу уштеда енергента и побољшања енергетских карактеристика.

- Сертификацију и ресертификацију обавила је реномирана сертификацијска кућа "ТÜВ Тhüringen" - нагласили су из "Еко топлана".

Како су нагласили, ефикасно управљање квалитетом, животном средином, енергијом, безбједношћу и здрављем на раду дио је пословне стратегије "Еко топлана" у производњи топлотне енергије и показује опредијељеност ка усклађености са свим међународно прописаним нормама.

Процес увођења сертификата и ресертификације подразумијевао је провођење интерног и екстерног аудита, покретање корективних мјера и преиспитивање система управљања квалитетом, животном средином, безбједношћу, здрављем на раду и енергијом.

- Менаџмент "Еко топлана" у циљу остваривања основних функција поставља стратешка опредјељења за повећање енергетске ефикасности, очување квалитета животне средине и безбједности на раду, рационалну потрошњу топлотне енергије и смањење трошкова пословања - казали су у овом предузећу.

Истакли су да унапређењем пословања, задовољавајући све свјетске норме, "Еко топлане" осигуравају виши ниво, трајност и уједначеност квалитета услуге, чиме потврђујемо њихова усмјереност ка задовољном кориснику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана