“Еко топлане” спремно дочекују зиму

Јелена Стојишић
“Еко топлане” спремно дочекују зиму

“Еко топлане” су спремне за почетак нове сезоне гријања, јер су завршене и посљедње припреме, саопштено је из ове компаније.

Наводе да је током љетне паузе урађен редовни годишњи ремонт производних постројења и поправке дијелова дистрибутивне мреже.

- Техничке екипе “Еко топлана” замијениле су старе цијеви новима у неколико бањалучких улица, према унапријед утврђеном плану, на основу анализа рађених током претходних сезона и утврђивања најкритичнијих тачака, односно на дијеловима мреже на којима најчешће долази до пуцања и прекида испоруке топлотне енергије током сезоне гријања - саопштено је из “Еко топлана”.

Наглашено је да су старе и дотрајале цијеви замијењене су новима на неколико мјеста у улицама Пиланска и Фране Супила, на дијелу магистралног вреловода Индустрија, гдје током сезона долази до честих прекида испоруке топлотне енергије.

- Осим тога, током љетне паузе санирана је мрежа на неколико дионица, а између осталог, старе цијеви замијењене су новима и урађена је санација дијелова топлификационог система и то на више локација у улицама Козарска, Степе Степановића, Пете козарске бригаде... Систем даљинског гријања саниран је и у улицама Николе Пашића, Булевар цара Душана, Петра Кочића, Првог крајишког корпуса, Краља Алфонса, Скендера Куленовића, Браће Југовића, Мајке Југовића, Драгише Васића, Булевар војводе Живојина Мишића, Ђеде Кецмановића, Милана Карановића, Царице Милице, Слободана Јовановића, Краља Петра Другог... У оквиру припрема за сезону урађен је и редован ремонт свих топлотних подстаница - наведено је у саопштењу.

Осим тога, “Еко топлане” су санирале дио система даљинског гријања за основне школе “Петар Петровић Његош”, “Бранко Ћопић” и “Јован Цвијић” те на кампусу Универзитета Бањалука, да би основцима и студентима током предстојеће сезоне био обезбијеђен што бољи квалитет гријања.

“Еко топлане” у сезону гријања улазе спремне и када је ријеч о енергенту. Наиме, већ крајем прошле сезоне почела је набавка дрвног сортимента за предстојећу сезону. До сада су набављене планиране количине енергента, а очекујемо да ће и испоруке током сезоне бити реализоване у складу са потребама, односно дефинисаним планом набавке и закљученим уговорима са добављачима.

Из “Еко топлана” подсјећају да према Одлуци о општим условима за производњу, испоруку и коришћење топлотне енергије коју је усвојила Скупштина града Бањалука, сезона гријања почиње 15. октобра, односно и раније, ако се утврди да је од 1. октобра просјечна дневна температура спољњег ваздуха два претходна дана узастопно нижа од 12 степени.

Пријаве евентуалних кварова

Због дотрајалости дистрибутивне мреже обично се на почетку сезоне гријања, усљед великих термодинамичких промјена, појави велики број кварова на самој мрежи.

- Због тога наше цијењене потрошаче молимо за разумијевање. Све наше техничке екипе биће на терену и покушаће сваки квар отклонити у што краћем року. У случају проблема са гријањем, корисници могу да се јаве на бесплатан инфо број 0800 502 12, на емаил [email protected]  или адресу Булевар војводе Живојина Мишића 32. Осим тога, корисници се могу информисати и пратити сервисне информације током сезоне и на сајту њњњ.екотопланебањалука.цом, као и путем друштвених мрежа “Фејсбук” и “Инстаграм” - саопштено је из “Еко топлана”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана