"Еко топлане" спремне за нову сезону: Топли радијатори од 15. октобра

Александар Стојановић
"Еко топлане" спремне за нову сезону: Топли радијатори од 15. октобра

Бањалука - Сезона гријања у граду почеће 15. октобра, а топли радијатори раније се могу очекивати ако температура од 1. октобра два дана узастопно буде нижа од 12 степени.

Саопштили су ово из "Екотоплана" и додали да набавка енергената у "Еко-топланама" тече планираном динамиком, а до сада је обезбјеђено 75% потребних количина огрева.

- До краја ове године требало би да буде обезбијеђен енергент за комплетну сезону гријања 2019/2020 – рекли су из "Еко топлана".

Током љетних мјесеци урађен је велики посао на санацији топлификационе мреже која је годинама уназад проузроковала велике губитке топлотне енергије.

- Упркос чињеници да је топлификациона мрежа стара скоро пет деценија дотрајала и да је током претходних сезона долазило до проблема у испоруци топлотне енергије усљед пуцања цијеви, максималним ангажманом људских и материјалних ресурса, а у складу са финансијским и временским могућностима, "Еко топлане" су урадиле доста посла на санацији неких од најкритичнијих тачака на систему – истакли су из овог предузећа и додали ће резултати бити видљиви већ од првих дана нове сезоне, те да очекују мањи број рекламација корисника.

У претходним мјесецима на неколико локација потпуно су замјењене цијеви вреловода, шахтова, те је урађен ремонт топлотних подстаница.

- Цјевоводи су замјењени код тврђаве Кастел, у улицама Анђе Кнежевић, Олимпијских побједника и Царице Милице и на више локација на Булевару војводе Степе Степановића.

Такође, у оквиру пројекта изградње новог кружног тока на укрштању улица Исаије Митровића, Солунске и Козарске замјењена је дотрајала траса вреловода – истакли су из "Еко топлана" и  додали да је дио мреже саниран и у улицама Браће Мажар и мајке Марије, Краља Петра И Карађорђевића, Мајке Југовића, Драгише Васића, Слободана Кустурића, на Булевару Десанке Максимовић, у Пиланској улици, на Булевару војводе Живојина Мишића и испод моста Венеција.

 

Цијена гријања

Цијене гријања за кориснике остаће непромјењене и поред најављеног поскупљења електричне енергије за индустријске потрошаче.

- Најављено поскупљење ће у сваком случају проузроковати веће трошкове "Еко топланама", али цијена за кориснике гријања ће остати на нивоу претходне сезоне – рекли су из овог предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана