"Еко топлане": Ремонт при крају, у току набавка енергента

Срна
"Еко топлане": Ремонт при крају, у току набавка енергента

БАЊАЛУКА - Бањалучко предузеће "Еко топлане" саопштило је да је годишњи ремонт производних постројења и санација дистрибутивне мреже у периоду између двије сезоне при крају, те да ће све бити спремно да на вријеме почнее сезона.

У предузећу наводе да је у току и набавка енергента – дрвног сортимента, за предстојећу сезону.

У саопштењу се додаје да су на неколико локација до сада санирани и замијењени дотрајали дијелови вреловода, те да је у улицама Козарска, Милана Радмана, Триве Амелице, Васе Глушца и Гавре Вучковића, топлификациона мрежа санирана на више мјеста.

Техничке екипе "Еко топлана" санирале су дотрајале цијеви у улицама Бранка Радичевића, Арсенија Чарнојевића, Браће Југовића, Петра Кочића, Булевар војводе Живојина Мишића, Пиланска, Ђеде Кецмановића, Момчила Поповића, Ивана Фрање Јукића, Краља Алфонса, Драгише Васића, Козарска, Степе Степановића, Јована Дучића, Краља Петра Првог Карађорђевића, Јосифа Панчића и Мајке Југовића.

- Санацију дистрибутивне мреже радимо у складу са раније утврђеним планом, како бисмо из сезоне у сезону обезбјеђивали поузданији рад система даљинског гријања - поручили су из "Еко топлана".

У току су и санације неколико вреловодних шахтова, односно машински и грађевински радови, а до почетка сезоне гријања биће настављено санирање дијелова вреловодних и топловодних траса према приоритетима, одређеним, између осталог, на основу броја интервенција током протекле сезоне гријања.

Када је ријеч о енергенту, "Еко топлане" су већ крајем прошле сезоне почеле набављати биомасу за предстојећу сезону.

До сада је обезбијеђено више од 80 одсто потребног енергента, а набавка дрвног сортимента се обавља властитим средствима у складу са дефинисаним планом, према којем би комплетну потребну количину требало да обезбиједе до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана