"Еко топлане" почеле пробе система даљинског гријања: Прије почетка сезоне провјерити исправност инсталација

Н. Р.
"Еко топлане" почеле пробе система даљинског гријања: Прије почетка сезоне провјерити исправност инсталација

БАЊАЛУКА - Из предузећа "Еко топлане" саопштили су да су у петак почеле функционалне пробе система даљинског гријања. То подразумијева провјеру комплетног топлификационог система, уочи званичног почетка сезоне гријања.

- Још једном апелујемо на заједнице етажних власника и појединачне кориснике да обрате пажњу на исправност заједничких унутрашњих и унутрашњих инсталација како би била омогућена несметана испорука топлотне енергије - казали су из "Еко топлана".

У објектима у којима су између двије сезоне реновирани станови, неопходно је одврнути улазне топловодне вентиле како би се омогућио доток воде у гријна тијела.

- Корисници који имају уграђене калориметре треба да одврну вентиле у разводном ормару, јер се тако активира испорука топлотне енергије, а његовим завртањем испорука се прекида - рекли су из "Еко топлана".

Додали су да је потребно на почетку сезоне испустити накупљени ваздух из гријних тијела, одзрачивањем радијатора. Ово је најчешћи проблем у старијим стамбеним зградама са дотрајалим инсталацијама и на вишим етажама.

- У случају проблема са гријањем корисници се могу јавити на бесплатан инфо број 0800 502 12, на маил инфоЖекотопланебањалука.цом или у Булевар војводе Живојина Мишића 32. Информације су доступне и на сајту њњњ.екотопланебањалука.цом - додали су из "Еко топлана".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана