"Еко-топлане": Обезбијеђено 70 одсто потребног енергента за сезону гријања

Srna
"Еко-топлане": Обезбијеђено 70 одсто потребног енергента за сезону гријања

БАЊАЛУКА - Припреме за сезону гријања реализују се у складу са годишњим планом предузећа "Еко-топлане" Бањалука, у току су санација појединих дијелова дистрибутивне мреже и редовни годишњи ремонт свих производних постројења, као и набавка енергента - дрвног сортимента, којег је до сада обезбијеђено више од 70 одсто, саопштено је из овог предузећа. Санирани су и замијењени дотрајали дијелови вреловода на неколико локација и то у улицама Милана Радмана, Триве Амелице, Васе Глушца и Гавре Вучковића, а топлификациона мрежа санирана је на више мјеста.

Техничке екипе "Еко-топлана" санирале су дотрајале цијеви у улицама Арсенија Чарнојевића, Браће Југовића, Петра Кочића, Булевару војводе Живојина Мишића, Пиланска, Ђеде Кецмановића, Момчила Поповића, Ивана Фрање Јукића, Краља Алфонса, Драгише Васића, Козарској, Степе Степановића, Јована Дучића, Краља Петра И Карађорђевића, Јосифа Панчића и Мајке Југовића.

"Санацију дистрибутивне мреже радимо у складу са раније утврђеним планом, како бисмо из сезоне у сезону обезбјеђивали поузданији рад система даљинског гријања", поручили су из предузећа "Еко-топлане".

У саопштењу је наведено да су у току и санације неколико вреловодних шахтова, односно машински и грађевински радови, а да ће до почетка наредне сезоне гријања бити настављено санирање дијелова вреловодних и топловодних траса према приоритетима, који су одређени, између осталог, на основу броја интервенција током протекле сезоне гријања.

"Еко-топлане" су, у оквиру припрема за сезону гријања 2020/2021, крајем прошле сезоне почеле набављати биомасу за предстојећу сезону.

"Набавка дрвног сортимента обавља се властитим средствима, у складу са дефинисаним планом", нагласили су из "Еко-топлана".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана