Еко топлане Бањалука: Радијатори топли и прије 15. октобра

ГС
Еко топлане Бањалука: Радијатори топли и прије 15. октобра

БАЊАЛУКА - Еко топлане Бањалука почињу вечерас функционалне пробе система даљинског гријања.

-У оквиру функционалних проба, већ вечерас, а најкасније сутра, почињемо са сукцесивном испоруком топлотне енергије. С обзиром на нагли пад спољашње температуре, сезона гријања почиње и прије него што су испуњени услови за званични почетак сезоне. Након проба, које ће трајати два дана, у плану је да од суботе, 9. октобра, систем гријања буде у пуном капацитету, у зависности од спољашњих температура – саопштило је предузеће Еко топлане.

Функционалне пробе, између осталог, подразумијевају још једну провјеру комплетног топлификационог система уочи почетка нове сезоне, како би у наредних неколико дана успоставили редован режим испоруке у цијелом граду.

-Напомињемо да приликом активирања система даљинског гријања, испорука не може бити истовремено обезбијеђена свим потрошачима, с обзиром на то да је у питању покретање комплетног система након периода мировања, и да је ријеч о комплексном процесу, посебно ако се има у виду да је дистрибутивна мрежа дотрајала и у лошем стању. Још једном апелујемо на заједнице етажних власника и појединачне кориснике да обрате пажњу на исправност заједничких унутрашњих и унутрашњих инсталација, како би била омогућена несметана испорука топлотне енергије – напомињу у Еко топланама.

Подсјећају да је у објектима у којима су између двије сезоне реновирани станови, неопходно одврнути улазне топловодне вентиле, како би се омогућио доток воде у гријна тијела. Корисници који имају уграђене калориметре, треба да одврну вентиле у разводном ормару, јер се на тај начин активира испорука топлотне енергије, а његовим завртањем, испорука се прекида.

Такође, како би корисници имали што бољи квалитет гријања, потребно је да на почетку сезоне испусте накупљени ваздух из гријних тијела, одзрачивањем радијатора. Ово је најчешћи проблем у старијим стамбеним зградама са дотрајалим инсталацијама и на вишим етажама стамбених објеката, па би станари на посљедњим спратовима требало да обрате посебну пажњу на овај потенцијални проблем.

-Подсјећамо наше кориснике и на лоше стање дистрибутивне мреже, због чега, нарочито на самом почетку сезоне, може доћи до кварова изазваних пуцањем цијеви, али наше интервентне екипе усљед оваквих ситуација одмах излазе на терен и санирају кварове у што краћем року, како би прекиди испоруке били што краћи и како потрошачима не би био нарушен комфор. Кориснике код којих евентуално дође до прекида испоруке, молимо за стрпљење и унапријед им се захваљујемо на разумијевању – истакли су у Еко топланама.

Током сезоне гријања, корисници се могу информисати и редовно пратити сервисне информације на нашем сајту www.ekotoplanebanjaluka.com, а ако буду имали проблема са гријањем, могу нам се обратити на бесплатан инфо број 0800 502 12, на емаил [email protected] или адресу Булевар војводе Живојина Мишића 32.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана