“Еко топлане” Бањалука по укусу свих становника града на Врбасу: Станови топли дан и ноћ на задовољство корисника

Александар Стојановић
“Еко топлане” Бањалука по укусу свих становника града на Врбасу: Станови топли дан и ноћ на задовољство корисника

Топли станови и задовољни корисници у бројним бањалучким насељима свједоче о квалитету и редовној испоруци топлотне енергије “Еко топлана” Бањалука. Због тога сви они који су на централном градском енергетском систему не штеде ријечи хвале за поменуту компанију.

- Када је ријеч о квалитету услуге, моја породица и ја веома смо задовољни гријањем, посебно због тога што је испорука константна током 24 часа - истакла је једна од бројних задовољних корисника услуга “Еко топлана” Бањалука, Неда Малијевић.

Посебно истиче веома срдачан и сусретљив однос према клијентима “Еко топлана”.

- Наиме, недавно смо имали проблем са кућним инсталацијама. Иако смо упознати са тим да одржавање кућних инсталација није у надлежности “Еко топлана”, чим смо се пожалили на проблем, њихова техничка екипа је дошла да види о чему је ријеч и врло брзо отклонила проблем на нашим инсталацијама - нагласила је Малијевићева.

Испоруком топлотне енергије веома је задовољан и Дејан Мајкић који станује у бањалучком насељу Обилићево.

- Као дугогодишњи корисник “Еко топлана” могу да кажем да сам сасвим задовољан услугом која се пружа. Немам калориметар и плаћам услугу по квадрату. Због тога током сезоне имамо топле радијаторе цијели дан и ноћ. Због тога су све просторије одлично загријане - рекао је Мајкић.

Како наводи, веома често се дешава да заврће радијаторе због превисоке температуре иако му то, како каже, не утиче на цијену гријања.

- Некада је топлана гасила гријање током ноћи, чини ми се послије 22 часа, та пракса ми понекад недостаје јер је пријатније спавати кад није превруће. У сваком случају, све похвале за “Еко топлане” - казао је Мајкић.

И корисница услуга овог предузећа Сашка Гашић, која такође живи у насељу Обилићево, веома је задовољна испоруком и квалитетом топлотне енергије.

- Прошлог љета купили смо стан и већ прве зиме смо били презадовољни гријањем. И сада је тако. Сви који дођу код нас коментаришу како нам је у стану претопло. Имам двоје мале дјеце и нема шансе да би било који други начин гријања могао да тако добро загрије све просторије - навела је Гашићева.

Како је додала, уколико би користили електричне радијаторе, рачуни за струју би били далеко већи од рачуна које плаћају “Еко топланама”.

Још један задовољни корисник гријања “Еко топлана” Бањалука је и мјештанин Старчевице Бранко Тодоровић.

- Заиста сам задовољан гријањем и у стану је увијек топло. Дешава се да одем у Мркоњић Град понекад и позовем кћерку са којом станујем и питам је: “Какво је гријање”, и она ми каже да је одлично као и увијек - истакао је Тодоровић.

Према његовим ријечима, гријање је само мало слабије у случајевима када је напољу више од 20 степени.

- То је, за мој појам, сасвим и логично. Ако су напољу више температуре, онда су радијатори млаки, што је сасвим нормално јер температура и треба да буде оптимална - навео је Тодоровић.

Осим тога, како је навео, посебно је видљив еколошки ефекат јер се више не осјећа смрад дима који је на Старчевици био енорман када су котлови у старој “Топлани” били загријавани мазутом.

Подсјећања ради, “Еко топлане” су са испоруком топлотне енергије највећем дијелу потрошача кренуле и прије званичног почетка сезоне, односно прије 15. октобра. Наиме, радијатори су топли већ од 3. октобра јер су обављане функционалне пробе цјелокупног топлификационог система.

- Режими гријања на самом почетку, као и у цијелој сезони гријања, биће прилагођени кретању спољашњих температура - истакли су тада у “Еко топланама”.

У току припрема за нову сезону гријања максималним ангажманом људских и материјалних ресурса, у складу са финансијским и временским могућностима, “Еко топлане” су реализовале велики број активности кроз санацију најкритичнијих тачака на систему.

 

Видљиви ефекти

Како су истакли у “Еко топланама” Бањалука, током паузе између двије сезоне завршени су сви потребни ремонти на систему даљинског гријања.

- Ове зиме биће видљиви и први ефекти ових радова. Очекујемо успјешну сезону са мање губитака топлотне енергије и са мање рекламација корисника - казали су у “Еко топланама”.

Подсјетили су своје кориснике да се за све потребне информације могу обратити позивом на бесплатан инфо-број 0800 502 12, писати на и-мејл инфоЖекотопланебањалука.цом или доћи лично у просторије Корисничког центра на адреси Булевар војводе Живојина Мишића 32.

- Такође, подсјећамо да се могу информисати и током сезоне свакодневно пратити сервисне информације и на вебстраници њњњ.екотопланебањалука.цом - рекли су у “Еко топланама”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана