Едукативна представа “Мирка” одржана у Дому омладине

Г.С.
Едукативна представа “Мирка” одржана у Дому омладине

БАЊАЛУКА - Едукативна представа из области саобраћаја “Мирка”, којој су присуствовали ученици основних школа “Бранко Ћопић”, “Вук Стефановић Караџић”, “Јован Цвијић” и “Бранислав Нушић”, одржана је у Дому омладине.

Замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић казао је да је представа “Мирка” до сада изведена више од стотину пута.

- Представа је за ученике раног школског узраста и даје одличне резултате. С обзиром на то да дјеца кроз школски наставни план и програм не добијају довољно знања и праксе из области безбједности саобраћаја, ова представа је начин да се на један интересантан и едукативан начин стекну знања - навео је Радовић.

Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало казала је да град веома успјешно сарађује са Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Републике Српске.

- У том погледу током цијеле године, а посебно пред почетак школске године спроводи се низ активности усмјерених на едукацију дјеце у саобраћају. Интерактивна представа “Мирка” заправо је прилика да дјеца раног школског узраста на један забаван начин науче правила понашања у саобраћају  - казала је Шукалова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана