Двориште Ћетојевића најљепше у граду

Весна Поповић
Двориште Ћетојевића најљепше у граду

Бањалука - Двориште породице Ћетојевић из Шарговца најљепше је у граду и та ласкава титула им је додијељена у овогодишњој акцији "Бирамо најуређеније" у конкуренцији 16 пријављених дворишта.

Свој животни простор у улици Чарлија Чаплина ова бројна породица уредила је са много пажње и то је оаза бројних врста цвијећа, биља и воћки. Посебан амбијент украшавају мини-воденица, неколико малих језера, простор за породична окупљања или уживање у хладовини у врелим љетним данима, те поплочане стазе.

Велика љубав Ћетојевића су и животиње, а њихово двориште је животни простор разних врста голубова, канаринаца, патака, фазана, папагаја, корњача, кокошки, паса и мачака.

Градоначелник Игор Радојичић јуче је посјетио ово домаћинство и уручио Ћетојевићима прву награду од 600 КМ.

- Ово је диван простор који се само може пожељети. Бројна породица води рачуна о зеленилу и доста животиња и види се љубав према свему што су урадили. То је порука коју сви треба да слиједимо, да уредимо животни простор око нас и да то није само питање Градске управе или неког комуналног предузећа већ свих нас - казао је Радојичић.

Добитник награде Дејан Ћетојевић је рекао да се његови бака, отац, мајка, сестра и рођака брину о одржавању дворишта и животињама.

- Ради се свакодневно, поготово око животиња. Увијек има посла. Биљке треба редовно залијевати и окопавати или воћке орезивати. Обично се заједно договарамо шта ћемо ново направити, али на крају ја одлучим шта ћемо ново урадити - казао је Ћетојевић.

Додао је да је за шест корњача направљено мало језеро, а више од 60 канаринаца има велики кавез у дворишту.

- Отац узгаја голубове и за њих смо направили посебан простор - казао је Ћетојевић и додао да је слично и са осталим животињама.

Казао је да су у овој акцији учествовали и лани те да су освојили друго мјесто.

- Од тада смо направили доста побољшања и драго ми је да се труд исплатио и да смо овај пут успјели да побиједимо. Награду ћемо искористити да направимо нешто ново у дворишту за сљедећу годину - додао је Ћетојевић.

Награђени

Најуређеније двориште

Дејан Ћетојевић - улица Чарлија Чаплина 12

Здравко Лепир - улица Петра Великог 137

Драженко Глишић - улица Здравка Дејановића 82

Школско двориште

ОШ "Јован Цвијић"

ОШ "Јован Дучић", Залужани

ОШ "Војислав Илић" - подручна школа Бочац

Простор у стамбеним зградама

ЗЕВ Булевар Десанке Максимовић 2

ЗЕВ Равногорска 16

ЗЕВ улица Царице Милице 38 - 40

Балкон

Јелена Златинић - улица Драгана Бубића 14 Б/2

Специјална награда

Божо Радман - за допринос у очувању зеленила

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана