Дружења се не одричу ни у трећем добу

Александра Тодоровић, Тамара Бубњевић
Дружења се не одричу ни у трећем добу

БАЊАЛУКА - Геронтолошки центар Бањалука традиционално је у петак обиљежио 1. октобар, Међународни дан старих лица, уз скромнији програм због прописаних епидемиолошких мјера.

За кориснике овог центра организовали су забаву, свечани ручак и изложбу рукотворина, које су настале током бројних радионица.

Главна сестра у Геронтолошком центру Нада Јукић казала је да се корисници много радују свом дану.

- Организовали смо забавно дружење да бисмо развеселили наше кориснике и свечано прославили њихов дан. Дружили смо се уз богат свечани ручак, разговарали уз кафу, а на крају су наши корисници запјевали и заиграли - казала је Јукићева.

Истакла је да је ове, као и претходне године, ситуација мало другачија него претходних због пооштрених епидемиолошких мјера које су препоручиле надлежне институције те нису били у могућности да организују музику уживо.

- У нашем центру организовали смо активности да бисмо провјерили здравствено стање корисника те смо им поводом Дана старих особа измјерили крвни притисак и шећер у крви. Здравље пацијената ипак је на првом мјесту - рекла је Јукићева.

Нагласила је да су радници провели два сата квалитетног дружења са корисницима те им свечано честитали празник, уз промоцију њиховог књижевног стваралаштва.

- Социјални радници су на Тргу Крајине дијелили промотивни материјал, као и креативне рукотворине које су направиле вриједне корисника центра - истакла је Јукићева.

- Они су били узбуђени док су давали изјаве медијима и поносни на свој стваралачки рад остварен кроз радну терапију - казала је Јукићева.

Овај дан је свечано обиљежен и у Геронтолошком центру у Драгочају, гдје су радници заједно са корисницима уживали у свечаном ручку.

- Сваки дан треба мислити на здравље наших корисника, а не само данас. Квалитетно смо провели вријеме уз разговор са нашим корисницима - казала је за “Глас Српске” главна сестра Геронтолошког центра у Драгочају Мирјана Тодоровић.

Услуге

Из Геронтолошког центра поручили су да константно настоје унапређивати своје услуге, јер им је здравље корисника приоритет.

- Медицинске услуге које свакодневно пружамо настојимо унаприједити. Овдје редовно мјеримо и контролишемо шећер у крви, крвни притисак, температуру, пулс, примјењујемо терапије као што су инфузије, инјекције, инсулинска терапија, инхалације, превијамо ране те његујемо и бринемо се о хигијени корисника - поручили су из ово центра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана