Дринић о јавном позиву: Повећан износ субвенција за пословне субјекте

Г.С.
Дринић о јавном позиву: Повећан износ субвенција за пословне субјекте

БАЊАЛУКА - Јавни позив за додјелу субвенција пословним субјектима из буџета Града је у току, а у ту сврху Град Бањалука издвојио је 1, 2 милиона КМ.

Према ријечима сарадника за регионалну и привредну сарадњу у Кабинету градоначелника, Небојше Дринића, субвенције су предвиђене за самозапошљавање, за повећање продуктивности и подршку извозу, као и за очување старих и умјетничких заната и домаће радиности, те за угоститеље којима је отежан рад усљед реконструкције Улице Бана Милосављевића и за развој рецептивног туризма.

- Прије расписивања позива предузетници су били укључени у израду новог програма додјеле субвенције и имали су прилику да дају своје сугестије, приједлоге, али и да подијеле своја искуства што раније није била пракса. Град Бањалука води рачуна о предузетницима и привредницима и много енергије смо усмјерили да подржимо ове категорије свјесни њиховог тешког положаја с једне стране, а с друге морамо ићи у корак с временом. Субвенције су резултат и крајњи производ оног што смо радили у протеклих годину и по дана с циљем да побољшамо пословни амбијент у граду, истиче Дринић.

У израду програма и позива за додјелу субвенција били су укључени из Одјељења за привреду и локални екиономски развој, Предузетнички центар, те Градска развојна агенција.

Током припреме позива заинтересовани пословни субјекти су се могли пријавити на циклус обука за писање бизнис плана, а у циљу припреме пословног плана као основног критеријума за остваривање права на субвенцију за самозапошљавање.

- Намјера Града јесте да предузетницима који остваре право на субвенцију, настави да пружа бесплатну стручну и консултантску подршку и након додјеле субвенција.

Нови концепт Јавног позива доноси и повећање износа субвенција по пословном субјекту по свим врстама субвенција.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана