Драшко Станивуковић, кандидат ПДП-а и СДС-а за градоначелника Бањалуке: Симбол града биће породице и дјеца

Александар Стојановић
Драшко Станивуковић, кандидат ПДП-а и СДС-а за градоначелника Бањалуке: Симбол града биће породице и дјеца

Наша визија Бањалуке јесте као слободан, отворен и пријатељски град према сваком Бањалучанину. Нашом побједом Бањалука ће бити град без подјела, са топлим и људским лицем у коме ће свако имати прилику за посао у погледу свог стеченог знања и искуства. У Бањалуци је дошло вријеме да побиједи човјек, да симболи нашег града буду наше породице и дјеца, а не само бетон.

Рекао је ово за “Глас Српске” кандидат ПДП-а и СДС-а за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић и додао да ће његов приоритет бити улагање у привреду, нова радна мјеста и пословне зоне.

- У претходном периоду у вези са овим питањем није ништа урађено, па је највећи град у РС постао једини у Европи у којем није отворен нити један производни погон - рекао је Станивуковић.

ГЛАС: Мислите ли да можете побиједити, с обзиром на то да Ваш противкандидат долази из странке која већ дуже од двије деценије побјеђује у Бањалуци?

СТАНИВУКОВИЋ: Као што сте и у питању рекли, двије деценије јесте дуг период, али и управо и у том периоду незадовољство наших грађана се све ово вријеме повећавало, тако да су Бањалучани жељни промјена и стварања једног политичког баланса, а то значи да се о нама, нашим животима и нашем граду не одлучује у кругу свега неколико појединаца. Вјерујем у побједу и за њу се спремамо свих ових година, спремни смо да преузмемо одговорност за вођење Бањалуке и промјене.

ГЛАС: Како бисте оцијенили свој досадашњи политички ангажман и на шта сте највише поносни?

СТАНИВУКОВИЋ: Грађани су ти који оцјењују наш политички ангажман. На посљедњој таквој оцјени пред нашим народом прије двије године добио сам највише појединачних гласова за позицију народног посланика у цијелој РС и од тада смо наставили са још снажнијим и одлучнијим радом. Поносан сам на чињеницу да смо увијек били доступни и приступачни нашим грађанима, да смо све и један дио нашег града обишли и били у свим иницијативама, акцијама и борбама за боље услове живота наших мјештана те да су многобројне акције дале видљиве резултате.

ГЛАС: У претходном мандату од 31 мјеста, у скупштини само су четири одборника била опозиција. Шта очекујете сада?

СТАНИВУКОВИЋ: Знам да ће њихови одборници хтјети да пређу код нас и то већ неки и јавно говоре, али наш фокус јесте да уз подршку наших коалиционих партнера формирамо скупштинску већину.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за Вашег противкандидата?

СТАНИВУКОВИЋ: Зато што он увијек мора да слуша свог газду и да брани искључиво интересе своје странке, а ја такву обавезу немам. Моја једина обавеза су Бањалучани. Мој политички пут и кампању нико није финансирао и немам обавезу према било коме појединачно, за разлику од мог противкандидата који је морао испуњавати обавезе своје странке.

Виши циљ

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити своја обећања?

СТАНИВУКОВИЋ: Именом које носим, посвећеним радом који смо показали, резултатима који су видљиви, а прије свега љубављу коју осјећам према свом граду, народу и сваком човјеку. Ово је наш виши циљ, животни пут и са тога пута се не скреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана