Драгојевићева замјена за Ђурицу?

Данијела Стоканић
Драгојевићева замјена за Ђурицу?

Бањалука - Досадашњи начелник Одјељења за друштвене дјелатности Раденко Ђурица пред именовањем је за предсједника Комисије за концесије РС, тако да ћемо морати тражити замјену за ову важну функцију у Градској управи. Сигурно је да ће бити именован вршилац дужности начелника поменутог одјељења, а то ће бити неко од радника Градске управе.

Изјавио је то јуче градоначелник Слободан Гаврановић.

- Ђурица још званично није дао оставку. Када то уради, онда ћемо тражити рјешења. О именима у овом тренутку не бих спекулисао, углавном, биће то неко од запослених у Градској управи. У законском року биће расписан конкурс за избор новог начелника - рекао је Гаврановић.

Како "Глас Српске" незванично сазнаје, најозбиљнији кандидат за вршиоца дужности начелника Одјељења за друштвене дјелатности је Љубинка Драгојевић која већ ради у поменутој служби.

У Комисију за концесије РС заједно са Ђурицом требало би да пређе и директор Градске развојне агенције Ненад Рачић.

Њих двојица су на посљедњем засједању Народне скупштине Републике Српске именовани у Комисију за концесије.

Гаврановић тврди да је за њега већ нађена замјена, али није желио да јавност упозна са именом Рачићевог насљедника.

- И ту чекамо Рачићеву оставку па да онда именујемо вршиоца дужности директора Градске развојне агенције - био је јасан Гаврановић.

Ненад Рачић истакао је да ће директор Градске развојне агенције бити све док од Народне скупштине РС не добије документ у којем стоји да је званично именован у Комисију за концесије.

- Тек тада ћу поднијети оставку у Градској развојној агенцији - казао је Рачић.

По договору владајуће коалиције на нивоу града - Савеза независних социјалдемократа, Социјалистичке партије и Демократског народног савеза - мјесто начелника Одјељења за друштвене дјелатности припада кадру социјалиста, а директора Градске развојне агенције СНСД-у.

Какав ће бити расплет, остаје да се види. Као једно од  могућих рјешења за начелника Одјељења друштвених дјелатности помињано је и име Данка Илића.  

Поред ових функција, у току су избори директора Центра за социјални рад и Центра за предшколско васпитање и образовање.

Милаковић на челу одбора СП-а

Одласком Ђурице у републичку комисију и Градски одбор Социјалистичке партије остао је без предсједника па ће ускоро бити тражен његов замјеник и на тој позицији.

Најближи тој функцији је Недељко Милаковић, народни посланик и директор "Градског гробља". Како сазнајемо, Милаковић има подршку унутар одбора, али и из врха странке. Он је на посљедњим општим изборима освојио највише гласова у тој партији, па чланство жели да он води градски одбор социјалиста.

Одлази и Средић

Поред Раденка Ђурице и Ненада Рачића, Градску управу би ускоро требало да напусти и Недељко Средић из Одјељења за привреду. Средић, као члан, прелази у Регулаторну комисију за енергетику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана