Драган Бајић, тренер Игокее: Љубичића одавно желим у свом тиму

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер Игокее: Љубичића одавно желим у свом тиму

Лакташи - Тренер Игокее Драган Бајић изразио је велико задовољство након што је управа екипе ангажовала Марка Љубичића. Он је истакао је годинама желио да доведе овог плејмејкера у свој тим, али су се коцкице тек сада поклопиле.

- Марко је био моја велика жеља и ранијих година, а чак смо и прошле сезоне били у контакту мада нисмо успјели никако да нађемо заједнички интерес. Драго ми је што је сада дошло до сарадње, а поготово ми је драго што је он имао велику жељу да дође у Игокеу и ради са нама. Сматрам га за доброг играча и с обзиром на његове играчке карактеристике биће велико појачање - рекао је Бајић.

Досадашњи кошаркаш ФМП-а потписао је уговор на једну сезону и на позицији организатора игре требало би да дијели минутажу са такође новајлијом Дезмондом Вашингтоном док је трећи плеј Дарко Талић. Раније је још стигао Никола Гајић из словеначке Приморске док су уговоре продужили бек Ђорђе Милошевић, крило Данило Шибалић и крилни центар Стефан Глоговац, а бек Вук Радивојевић и центар Роберт Рикић имали су важеће споразуме. Припреме за искушења у наредној сезони екипа ће започети идућег понедјељка, а Бајић је нагласио да су у потрази за још једним беком и два играча под кошем. Као могуће појачање актуелног шампиона БиХ спомиње се и Никола Јевтовић са којим управа има контакте.

- У медијима се појавила информација да је Јевтовић близу доласка, али то није тачно. Имамо одређене контакте са њим мада је још далеко од неке озбиљне приче. Понудили смо одређене услове и морамо да чекамо. Могу само рећи да је то још далеко од реализације - додао је Бајић.

Каријера

Љубичић је рођен у Новом Саду 1987. године и наступао је за Суперфунд, Будућност, Металац, Икарос, Черкаски, Меридијану, Манресу, МЗТ док је прошлу сезону провео у ФМП-у. Са Подгоричанима је освојио титулу и Куп Црне Горе да би исто остварио и са екипом из Скопља у Македонији. Био је најкориснији играч Суперлиге Србије у сезони 2010/11, а има злато са универзијаде 2011. године из Шенжена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана