Доступни на 13 локација: Бањалука добила 200 електричних тротинета

Ј. Са.
Новина на бањалучким улицама
Foto: A. ЧАВИЋ | Новина на бањалучким улицама

БАЊАЛУКА - На улицама Бањалуке од данас ће се, уз сервис за изнајмљивање бицикала „БЛ бајк“, наћи и 200 електричних тротинета.

Потврдио је то данас градоначелник Драшко Станивуковић и нагласио да ће тротинети бити доступни за изнајмљивање на 13 различитих станица у граду.

Када је у питању "БЛ Бајк", послије зимске паузе корисници ће опет имати могућност да их изнајме довоточкаше на пет терминала  и то у центру града, у Парку „Младен Стојановић“, код „Акване“, у близини Венеција моста, те у Крфској улици у Обилићеву.

Како би грађани приступили систему за изнајмљивење бицикла морају се  регистровати путем интернета, мобилне апликације, директно на терминалу или доласком у просторије Одјељења за саобраћај и путеве. Након регистрације, кориснику ће бити омогућено да изнајми бицикл на начин да изврши своју идентификацију, уноси број бицикла који је на располагању на терминалу, након чега систем аутоматски откључава бицикл. Након завршетка вожње, корисник враћа бицикл на један од терминала, и систем аутоматски врши обраду и наплату у зависности од времена кориштења бицикла.

Цијене изнајмљивања бицикала за пола сата у току дана је бесплатно, а након тога сваки сљедећи започети час је 1,5 KМ.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана