Донирано 30.000 КМ за организације из Бањалуке и Добоја

Срна
Донирано 30.000 КМ за организације из Бањалуке и Добоја

Бањалука - Представници Организационог одбора Дипломатског зимског базара уручили су данас Удружењу "Даунси и ми" из Бањалуке и Пријатељској кући из Добоја донацију у укупном износу од 30.000 КМ.Чекове су у Центру за образовање, васпитање и рехабилитацију слуха и говора у Бањалуци испред Дипломатског зимског базара уручиле Каролина Фергусон, супруга британског амбасадора и Мариета Крак, супруга холандског амбасадора у БиХ.

Удружењу "Даунси и ми" Бањалука донирано је 20.00 КМ за наставак пројекта терапије говора, а Пријатељској кући из Добоја 10.000 КМ за потребе студирања младих и побољшања животних услова остале дјеце у овој установи.

Представник Удружења "Даунси и ми" Ана Николић рекла је новинарима да се пројекат "Логопедски третман за дјецу са Дауновим синдромом" реализује од марта 2016. године под покровитељством Дипломатског зимског базара.

Николићева је истакла да ће овај пројекат бити настављен још годину дана и да је третманом обухваћено 20 дјеце узраста од 18 мјесеци до 16 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана