Дониран инвентар вриједан 50.000 евра: Школарци у новим клупама

Г.С.
Дониран инвентар вриједан 50.000 евра: Школарци у новим клупама

БАЊАЛУКА - Опрема за бањалучке основне школе у вриједности од око 50.000 евра, која је прије неколико мјесеци достављена из Цириха у Бањалуку, почетком нове школске године распоређена је по основним школама у граду.

Мирјана Бојић, која је заједно са својим супругом Душком и неколицином добрих и хуманих људи одлучила да школски инвентар донира Бањалуци, каже да је пресрећна, јер је опрема коначно распоређена по школама.

- Када нам се указала прилика да ову донацију пошаљемо у Бањалуку, нисмо морали да размишљамо два пута и да сав потребан инвентар пошаљемо нашој земљи, јер знамо да ће то дјеци веома значити - казала је Бојићева.

Наиме, како су ови хумани људи нагласили раније, фирма је прије затварања сједишта набавила опрему за нове просторије које су им биле потребне, а план је био да се ствари које остану ставе на лицитацију за продају.

- Након разговора са супругом Душком дошла сам на идеју да питам да узмем све преостале ствари за себе како бисмо их могли послати као помоћ за Републику Српску. Захваљујући разним чланцима у новинама пронашла сам Мирослава Микија Стојнића, који се већ годинама бави хуманитарним акцијама, и знала сам да би нам он сигурно могао помоћи око тога. Мој супруг је одмах након тога ступио у контакт са Мирославом и тада је кренула акција - испричала је Мирјана Бојић раније. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана