Донације на чекању због политике

Ј. Са.
Донације на чекању због политике

БАЊАЛУКА - Након консултативног састанка који сам одржао са руководством и одборницима у Скупштини града Бањалука и даље немам одговор о термину одржавања редовне сједнице Скупштине града.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић истакавши да, упркос спремности одборника, предсједник Скупштине није предложио термин за одржавање сједнице Колегијума нити Скупштине.

- Није предложио термин за сједницу, јер претходно морају заузети политички став, а на тај став чека се већ 60 дана. Чекамо сједницу како би дјеца обољела од дијабетеса добила сензоре, како би грађани добили повољнији јавни превоз, и донацију од милион евра за рестаурацију “Стакленца” и уређење парка “Петар Кочић” - казао је он.

Нагласио је да извршна власт не може да ради без усвајања кровних докумената у Скупштини града, те у име Бањалуке упутио молбу да се што прије закаже сједница како би могло да се настави рјешавање текућих питања.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић рекао је јуче Срни да ће након консултација са шефовима одборничких клубова одредити термин редовног скупштинског засједања.

- Договор је да у складу са посланичким могућностима извршим консултације са шефовима клубова и одборницима и закажем термин који свима одговара и да градоначелник не може радити посао предсједника и потпредсједника Скупштине града и тражити и сазивати сједницу мимо Пословника - рекао је Нинковић и подсјетио да је за данас заказан наставак 15. ванредне сједнице Скупштине града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана