Донација из Mozzartа јавној кухињи Црвеног крста Бањалука

Mozzart
Foto: Mozzart

За вријеме празника број корисника у јавним кухињама широм БиХ је повећан. Таква ситуација током децембра и јануара је и у јавној кухињи Градске организације Црвеног крста Бањалука. Тим поводом, у вријеме даривања, компанија Mozzart им је упутила донацију. Донирани износ заједнички су прикупили хумани кладиоци током трајања Свјетског првенства у Катару јер је сваки хуманитарни тикет био добитни, а сада је помоћ стигла у праве руке.

-Како зависимо од помоћи добрих људи, овог пута велику захвалност дугујемо компанији Mozzart, са којом сарађујемо већ дуго, јер су и овај пут имали слуха за наше социјално угрожено становништво, те помогли рад јавне кухиње. У име свих оних којима је помоћ Црвеног крста потребна, велико хвала- каже секретар Градске организације Црвеног крста Бањалука, Жељкица Илић.

У овој јавној кухињи шест дана седмично припремају 440 топлих оброка, а сваке недјеље корисници добију по пола хљеба уз оброк. Рад јавне кухиње финансира Град Бањалука, али како цијене свакодневно расту, врло тешко се, кажу, уклапају у прописани норматив јела. Током празника је ситуација још тежа јер је број оних који траже помоћ повећан. Осим редовних корисника, ту су и породице које не користе услуге јавне кухиње, али су у стању социјалне потребе.

За све њих уједињено су током Мундијала у Катару типовали племенити кладиоци, показавши још једном своју и хуманост компаније Mozzart. Током 29 дана трајања Свјетског првенства, познате личности су типовале, а компанија Mozzart је, као и увијек у акцији „Хуманитарни тикет у подне", донирала улог. С тим да је, поводом Мундијала улог био 100 КМ- што је уједно био и загарантовани добитак, па је сваки хуманитарни листић био добитни. Тако су познати из свијета фудбала у племените сврхе прикупили 2.900 марака, а тај добитак обрадовао је Бањалучане којима је помоћ најпотребнија.

А у Mozzartу се кладе на хуманост већ годинама. Само током прошле године, кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне", усрећили су преко 30 удружења широм Републике Српске, донирајући више од 24.000 марака. Типовање на хуманост се наставља и ове године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана