Дом здравља током новогодишњих празника 1.143 прегледа

Срна
Дом здравља током новогодишњих празника 1.143 прегледа

БАНЈАЛУКА - У бањалучком Дому здравља током новогодишњих празника прегледана су 1.143 пацијента и пружена 1.051 услуга у интервенцијама, упркос насталим потешкоћама са Интегрисаним здравственим информационим системом Републике Српске (ИЗИС), речено је у тој здравственој установи.

Прегледано је и 146 најмлађих суграђана у специјалистичким амбулантама из педијатрије.

Током новогодишњих празника диспечер Службе хитне медицинске помоћи примио је 474 позива, док је у амбуланти Службе хитне медицинске помоћи прегледано 504 одраслих лица и 136 ђеце у педијатријској амбуланти Службе хитне медицинске помоћи.

На терену је обављено 100 интервенција, од чега је осам интервенција било због физичких напада, једна повреда шаке од петарде и 12 интервенција због саобраћајних удеса.

Било је и пет интервенција због алкохолисања особа.

Дежурна стоматолошка амбуланта Службе за стоматолошку здравствену заштиту у оквиру Службе хитне медицинске помоћи прегледала је 84 пацијента и пружила 217 услуга, док је Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику пружило услуге за 118 пацијената.

“Великом пожртвованошћу и несебичним радом, трудом и залагањем наших радника, упркос насталим проблемима у раду, новогодишњи празници су протекли мирно и без проблема”, истакли су из Дома здравља.

Из ове здравствене установе су апеловали за разумијевање суграђана и помоћ због новонастале ситуације, јер је рад са пацијентима успорен и отежан, с обзиром да ће дио података о пацијентима морати да се уписује у протоколе и провјерава више пута.

“Молимо кориснике наших услуга за стрпљење и разумијевање, те да не врше додатни притисак на здравствене раднике, јер ће незадовољство и притисак, уколико буду испољавали пацијенти, значајно утицати на радну продуктивност нашег особља”, навели су у Дому здравља Бањалука.

Из ове медицинске установе су нагласили да медицински радници улажу максималне напоре да свим пацијентима пруже неопходне здравствене услуге, што ће и даље чинити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана