Дом здравља: Рад прилагођен пацијентима

Срна
Дом здравља: Рад прилагођен пацијентима

БАЊАЛУКА - Дом здравља Бањалука прилагодиће рад потребама свих пацијената ради ефикаснијег збрињавања оних са респираторним тегобама и спречавања ширења вируса корона међу онима који долазе на преглед из других разлога.

Из ове здравствене установе саопштено је да су се на то одлучили због повећаног броја лица са акутним респираторним тегобама која се јављају у амбуланте породичне медицине и у Службу хитне медицинске помоћи.

"Радно вријеме свих амбуланти породичне медицине биће прилагођено како бисмо у одређеним временским интервалима примали и прегледали, одвојено, пацијенте са симптомима акутне респираторне инфекције и лица која немају наведене симптоме", наводе из Дома здравља Бањалука.

У саопштењу се подсјећа да се у ковид амбулантама у насељу Долац, чије је радно вријеме сваког радног дана од седам до 15.00 часова, пружају здравствене услуге пацијентима код којих је потврђена инфекција проузрокована вирусом корона.

Из Дома здравља Бањалука наглашавају да ће о свим даљим корацима у вези са реорганизацијом рада корисници здравствених услуга и медији бити благовремено информисани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана