Дом здравља: Наставља се вакцинација против вируса корона

Срна
Дом здравља: Наставља се вакцинација против вируса корона

БАНЈАЛУКА - Дом здравља Бањалука наставља сутра вакцинацију против вируса корона на вакциналном пункту у новоизграђеном објекту Мјесне заједнице у насељу Петрићевац, речено је Срни у овој установи.

Вакцинација првим дозама вакцина против вируса корона “спутник ве” и “астра зенека” обављаће се од 12.30 до 19.00 часова.

У Дому здравља наводе да ће се од 12. до 16. октобра вршити ревакцинација на наведеном пункту у насељу Петрићевац, а грађани ће о томе бити обавијештени телефоном.

Осим досадашњих пунктова за вакцинацију, од 4. октобра отворено још пет пунктова у градским насељима - у амбулантама породичне медицине Поликлиника, Обилићево, Лауш, Лазарево и у амбуланти породичне медицине у Платоновој улици.

“Апелујемо на кориснике услуга наведених амбуланти да се јаве својим тимовима породичне медицине уколико желе да буду вакцинисани против вируса корона”, наводе из бањалучког Дома здравља.

Припремљен је и распоред рада пунктова за вакцинацију у амбулантама породичне медицине за наредну седмицу, па ће сутра радити амбуланте Драгочај, Поткозарје, Верићи, Пискавица и Лауш, а у уторак, 12. октобра, амбуланте у Врбањи, Залужанима, Мишином Хану, Лазареву.

У сриједу, 13. октобра, грађани ће се моћи акцинисати у амбулантама породичне медицине у Српским Топлицама, Карановцу, Крупи на Врбасу, Бочцу, Обилићеву, у четвртак, 14. октобра, у амбулантама у Колима, Агином селу, Поликлиници, Голешима, а у петак, 15. октобра, у амбулантама у Борковићима, Бронзаном Мајдану, Стричићима и Борику у Платоновојулици.

Из Дома здравља моле суграђане да поштују епидемиолошке мјере како би се избјегле евентуалне гужве и беспотребно задржавање на пункту за вакцинацију у новоизграђеном објекту Мјесне заједнице у насељу Петрићевац, ради што бржег и ефикаснијег провођења вакцинације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана