Дом здравља Бањалука: Почели систематски прегледи дјеце за упис у први разред

СРНА
Foto: arhiva

БАЊАЛУКА - Систематски прегледи за упис дјеце у први разред основне школе почели су у Дому здравља Бањалука и трајаће до 1. маја, речено је Срни у овој здравственој установи.

Из Дома здравља су навели да се прегледи врше на локалитету Поликлиника, те да ће родитељи бити телефонски обавијештени о термину прегледа, како би се избјегле непотребне гужве и поштовале препоручене епидемиолошке мјере.

"У специјалистичким амбулантама из педијатрије је одређена једна амбуланта искључиво за систематске прегледе дјеце за упис у први разред основне школе", рекли су у бањалучком Дому здравља. У овој здравственој установи су додали да родитељи имају обавезу да на преглед понесу медицинску документацију дјетета и важећу здравствену књижицу.

"Уколико у новој здравственој књижици нема евиденције о примљеним вакцинама потребно је на преглед донијети стару здравствену књижицу или други документ о обављеној вакцинацији", навели су из Дома здравља. Из ове здравствене установе напоменули су да се све додатне информације могу добити позивом на телефон 051/247-347.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана